pallot

Kaupungin palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen toivotti meidän tervetulleeksi Kuopioon, ja otti vastaan Avainlippu-patsaan. Pohjois-Savossa 72% työpaikoista on palveluyrityksissä. Jarmo Pirhonen vahvisti, että palvelut todellakin savolaisia työllistävät, ja lisäksi hän muistutti upeista kansainvälisistä vientiyrityksistä, joita alueella on monta. Avainlippuakin kantaa moni näistä, esimerkiksi Ponsse ja Genelec. Torikeskusteluissa kuopiolaiset mainitsivat itsekin usein paikalliset kansainväliset yritykset ja olivat iloisia siitä, miten Kuopio ja lähiseutu tällä hetkellä mukavasti kasvaa.

tero

Suomalaisen Työn Liiton Päivi Ikonen ilahdutti rataskansaa Lilli-ilmapalloilla.

päivi

Kampanjasivullamme blogaava Karoliina Partanen, Little Mrs Finland, asuu Siilinjärvellä. Karoliina tuli torille juuri vuoden täyttäneen poikansa kanssa ja vaihtoi kuulumisia Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausalan kanssa. Karoliina kirjoittaa blogissaan perheensä Suomi-vuodesta. Partasen perhe on päättänyt ostaa vuoden ajan suomalaisten yritysten tuotteita ja palveluita. Projektin etenemistä voi seurata täällä.

tero-ja-karoliina

karoliina

Helsingin Villasukkatehtaan nallet pääsivät vihdoinkin tositoimiin. Helsingin Villasukkatehtaan ainut jäte on villasukkien valmistuksessa syntyneet soirot. Näistä tehtaalla tehdään nalleja, jotka lahjoitetaan pääkaupunkiseudun sairaaloihin.

lukas

Kuopion torille oli tullut myymään kotimaisia Avainlippu-taimia myös Paloniemen Taimiston hyväntuulinen Seija Paananen. Seija Paanasen taimisto Suonenjoella, ja sieltä hän käy Kuopion torilla myymässä taimia kesäisin monta kertaa viikossa. Seija Paanasen taimilla on tyytyväisyystakuu; asiakkaat saavat tulla reklamoimaan ja vaihtamaan taimen, jos se ei omassa pihassa lähde kasvamaan, kuten Seija lupaa. Kanta-asiakkaat käyvät myös kertomassa, miten taimet omissa pihoissa kasvavat.

seija

kaunokki

posteri

Kuopion torilta on tietenkin ostettava kotiinviemisiksi paikallisia herkkuja.

Kalakukko_1

 

Kalakukko_2

Keskiviikko-iltapäivällä saimme taas seuraksemme Radio Novan. Iltapäivän tapahtuman aloitti Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit, joka sai leppoisan toripäivän Savossa tuntumaan vielä leppoisammalta.

elias-kaskinen

Avainlipun ja Radio Novan Made in Finland -kiertue veti Kuopion torille ison yleisön.

yleisö_2

yleisö

Radio Novan suorassa ohjelmassa Kuopion torilta oli Minna Kuukan jututettavana myös Best-In Oy:n toimitusjohtaja Kalle Hakala. Best-In valmistaa Kuopiossa koiranruokia suomalaisista raaka-aineista.

kalle

Yhteinen matka Radio Novan kanssa huipentui tänne Kuopioon. Kiitos Kuopio, kiitos kuopiolaiset, kiitos Radio Nova, mahtavat artistit, kiitos ihana tapahtuman juontaja Mari Sainio ja kaikki suorat lähetykset vetänyt Minna Kuukka – meidän matkamme jatkuu Poriin. Nähdään Porissa torilla, olemme siellä SuomiAreenan aikaan keskiviikosta perjantaihin, 15.7. – 17.7.

rekka