Teemapäivä osuu tärkeään ajankohtaan ennen joulusesonkia. Kotimarkkinoiden merkitys taloutemme perustana on suuri. Joulukaupan kulutuskysynnän kohdentaminen suomalaista työtä tukeviin tuotteisiin ja palveluihin on jokaisen suomalaisen käsissä oleva työllisyyskeino. Verkko-ostamisen lisäännyttyä kannatta myös miettiä, tekeekö jouluostoksensa suomalaisesta verkkokaupasta. Avainlippu-merkki verkkokaupan yhteydessä kertoo asiakkaille siitä, että verkkokaupan ylläpitäjä on suomalainen yritys, joka työllistää Suomessa. Avainlippu-verkkokaupan taustalla on aina asiakkaita palveleva yritys.

Palveluiden merkitys työllisyydellemme on suuri. Entä, jos ostaisit pukinkonttiin lahjakortteja, joilla voi lunastaa suomalaisia palveluita? Paikallisten palveluiden suosiminen tuo työtä omalle alueellemme.

10 lisäeurolla 10 000 työpaikkaa – pienillä valinnoilla suuri merkitys

Jos jokainen suomalainen ostaisi 10 eurolla kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi vuodessa 10 000 työpaikkaa. Lukujen kautta konkretisoituu, miten pienistä puroista koostuu iso virta. Jokainen valinta suomalaisen tuotteen tai palvelun puolesta merkitsee.

Kokosimme viisi ostovinkkiä Osta työtä Suomeen -päivän kunniaksi:

  1. Jos olet kaupassa, etsi tuotteesta jokin suomalaisesta työstä kertova merkki: Avainlippu-, Hyvää Suomesta, Sirkkalehti- tai Design from Finland -merkki. Jos ostat verkkokaupasta, katso, että kaupassa on Suomalainen verkkokauppa -merkki.
  2. Jos ostat palveluita, tarkista, että palvelulla on Avainlippu.
  3. Osta vain tarpeeseen!
  4. Tee suomalaisen ostamisesta tapa vuoden jokaisena päivänä.
  5. Iloitse ostaessasi, että työllistät suomalaisia!

Vietä siis perjantaina 2.12. Osta työtä Suomeen -päivää. Valitse kotimaista, haasta ystäväsikin mukaan ja osallistu keskusteluun somessa. Tee suomalaisen työn tukemisesta tapa!