Muutama vuosi sitten, vuonna 2015, Avainliput hulmusivat korkealla pyöreitten vuosien kunniaksi. Tuolloin kannustimme tällä sivustolla kaikkia kuluttajia nostamaan Suomea plussalle omien kulutusvalintojen kautta. Hyviä valintoja suomalaisen työn puolesta on tehty ilmeisesti useammassakin eri paikassa, sekä kuluttajien että yhteiskunnan toimesta. Työllisyys paranee, talous kohenee ja vihdoinkin maassamme vallitsee kevyesti aistittavissa oleva positiivinen vire.

Avainlipun juhlavuoden jälkeen kampanjoimme Sinivalkoinen jalanjälki -teemalla vuonna 2016, ja Suomi 100 -juhlavuonna muistuttelimme monenlaisesta suomalaisesta osaamisesta Made by Finland -kärjellä. Tänä vuonna on taas aika nostaa Avainlippu korkeammalle kuin viime vuosina, ja ihan tuota pikaa, huhtikuun lopussa alamme opettaa uutta kysymystä ostopäätösten hetkelle: Onhan siinä Avainlippu?

Vuonna 2015 tässä blogissa lapsiperheen äiti, lakimies Karoliina Partanen kertoi omasta Avainlippu-teemavuodestaan. Blogipostaukset olivat kovin suosittuja – joten emme malttaneet ottaa niitä täältä pois! Tänä vuonna saat kuulla mm. tuoreista tutkimustuloksista kuluttamiseen ja suomalaiseen työhön liittyen, tarinoita meiltä löytyvästä huikeasta osaamisesta ja upeista yrityksistä, vaihtelevien kirjoittajien toimesta. Kynä kädessä tulee olemaan useampi meistä liiton väestä, ja toiveenamme on saada blogiin myös vieraskynäkirjoittajia mm. Avainlippu-yritysten ja muiden sidosryhmien laajasta kirjosta.

Kun tämän sivuston vanha sisältö julkaistiin Avainlipun viiskymppisvuonna, oli Avainlippuja myönnetty yhteensä reilut 3000. Nyt huhtikuussa 2018 niitä on myönnetty jo yli 4000 tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle. Näissä yrityksissä rakennetaan sekä tämän päivän hyvinvointia että tulevaisuutta – ja näistä yrityksistä tarinoita löytyy. Tervetuloa mukaan kaikkien aikojen Avainlippu-vuoteen!