On jälleen se aika vuodesta, kun teemme monenlaisia uuden vuoden lupauksia. Moni niistä on henkilökohtainen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä. Joskus tavoite saattaa jopa lipsahtaa liian korkealle, ja lupaus jää lunastamatta. Omia tottumuksia ja tapoja voi olla yllättävän hankala muuttaa. Yksi asia on kuitenkin aivan varma: jokainen meistä käy kaupassa säännöllisesti. Mitäs jos voisit tehdä pienen lupauksen kauppareissulle, jolla olisi parhaimmillaan valtavan suuri yhteiskunnallinen vaikutus?

Seuraavalla kauppareissulla voisit kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, millaisia tuotteita ostoskoriisi poimit. Ovatko ne ulkomaisia, ja jos ovat, niin olisiko vastaavaa saatavilla kotimaisena? Kotimaisen tuotteen valinta on monella tapaa erinomainen ostopäätös.

Suomi on eri tilanteessa kuin maat, joissa tuotanto toteutetaan edullisesti. Suomalaisten tuotteiden kohdalla monet reunaehdot, kuten työolot, tekemisen eettisyys sekä luonnon kunnioittaminen ovat kunnossa. Lisäksi suomalaisten tuotteiden valitseminen on yksi konkreettisimpia tapoja auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään – se luo työpaikkoja ja tuo vaurautta Suomeen. Itse asiassa, jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin tai palveluihin, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa, ajattele!

Jos teet hankintapäätöksiä myös työpaikalla, voisitko myös siellä harkita kotimaista vaihtoehtoa? Niitä on, usko pois.


Tehdään vuodesta 2020 sinivalkoisten valintojen vuosi!

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Avainlippu muiden alkuperämerkkien ohella tekee valinnasta helpompaa: Avainlippu-merkki kun kertoo nimenomaan siitä, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa, ja tuo työtä Suomeen. Valintoja suomalaisen työn, yhteiskunnan hyvinvoinnin ja vastuullisuuden puolesta voi tehdä niin kotona kuin työpaikalla. Ne ovat arjen vastuullisuustekoja, isoja tai pieniä, ja kaiken kokoisilla vastuullisuusteoilla on merkitystä.

Monissa asioissa on myös kotimainen vaihtoehto, ne täytyy vain löytää.  Ai miten se sitten onnistuu? Jos olet hyllyjen välissä tai ostoksilla verkkokaupassa, niin tarkista aina, onko tuotteella tai palvelulla Avainlippu-merkki. Jos etsit vaihtoehtoja työpöydän ääressä, Suomessa työllistävät Avainlippu-tuotteet ja palvelut löydät ne kaikki yhteen kokoavasta Sinivalkoinen valinta -palvelustamme. Tehdään vuodesta 2020 yhdessä sinivalkoisten valintojen vuosi!